Den Haag Trapt af

Den Haag Trapt af

Op 2 september werd het parlementaire jaar op sportieve wijze geopend. De negende editie van dit evenement werd ingeluid met een sterk betoog van Minister President Mark Rutte. In zijn verhaal ging hij in op het belang van sport en sportiviteit, ook buiten het sportveld. Doelend op de soms verhitte discussies in de Tweede Kamer.

Ard van der Steur, Minister van Veiligheid en Justitie kwam ook aan het woord. In zijn toespraak liet hij geen ruimte voor twijfel over het belang van sportprojecten zoals ‘Alleen Jij Bepaalt Wie Je Bent’ bij het voorkomen van jeugdcriminaliteit. Zelf dook minister van der Steur met honkbal-ster en ‘Alleen Jij Bepaalt’-ambassadeur, Raily Legito, de slagkooi in om een balletje te slaan.

Het sportieve deel van de dag stond geheel in het teken van deelnemers aan ‘Alleen Jij Bepaalt Wie Je Bent’, zij hielden de hele middag onderlinge sportwedstrijden. ‘Alleen Jij Bepaalt’ is een project waar jongeren van 12 tot 18 jaar van het VMBO een gestructureerde vrijetijdsbesteding krijgen in de vorm van sport. Waar de winst vorig jaar ging naar het Sparta-Team, was het dit jaar het DWO-team uit Zoetermeer dat er met de winst vandoor ging. Tegen het eind van de middag konden de jongeren hun krachten meten met de leden van de Eerste en Tweede Kamer. Helaas voor de jongeren moesten zij, als regerend kampioenen, bij zowel het basketbal als bij het voetbal hun meerdere erkennen in de parlementsleden.

Na het sportieve programma waar Hanke Bruins Slot van het CDA werd verkozen tot het sportiefste kamerlid, werd de dag afgesloten met een welverdiend diner in de Tweede Kamer.