Slachtoffer vergrendelt Iphone

Slachtoffer vergrendelt Iphone

Een 18-jarige Rotterdammer werd beroofd van zijn iPhone. Maar door een slimme actie had hij hem aan het eind van de dag weer terug. En de mogelijke dader werd ingerekend. Een man probeerde de iPhone uit de hand van het slachtoffer te grissen. Toen dat niet lukte, dreigde hij met een pistool en kon hij alsnog de telefoon meenemen.

De 18-jarige Rotterdammer vergrendelde direct zijn iPhone op afstand zodat deze onbruikbaar werd. Op het scherm verscheen de mededeling dat de ‘vinder’ via een telefoonnummer contact op kon nemen.

Het slachtoffer kreeg later die dag inderdaad een telefoontje van iemand die de telefoon tegen ‘losgeld’ van 200 euro wilde terugbrengen. Het slachtoffer zag op de afgesproken plaats inderdaad dat twee personen in een auto aan het wachten waren.

Hij belde toen direct de politie. Toen die aankwam, scheurde de auto plankgas weg. Maar na een korte achtervolging werd de auto klemgereden. In de auto werd de iPhone gevonden en werden twee mannen van 25 en 30 jaar aangehouden.

via Domme dieven eisen 200 euro ‘losgeld’ voor iPhone | RTL Nieuws.

Meer weten over hoe je je telefoon kunt vergrendelen, zodat de dieven er niets meer mee kunnen? Check de website die wij maakten voor Hier Waak Ik