Skip to main content

Naamwedstrijd
Rotterdam
Circulair

Gemeente Rotterdam

Aan de noordrand van Rotterdam opent in de zomer van 2024 een nieuw milieupark. Op het park komt een uniek gebouw: ooit stond het in Delft, nu in stadsdeel Overschie. Het gebouw is uit elkaar gehaald en wordt nu opnieuw opgebouwd. In de Upcycle Mall kunnen Rotterdammers straks zien, leren en ervaren hoe oude spullen een tweede leven krijgen.

Voor Rotterdam Circulair ontwikkelden we deze video voor een naamwedstrijd voor het nieuwe milieupark. Het doel? Alle Rotterdammers mee laten denken over een Rotterdamse naam voor de Upcycle Mall. We zorgden dat zoveel mogelijk Rotterdammers online hun stem uitbrachten door middel van een social media campagne. Ook kon er op verschillende plekken in de stad gestemd worden in een mobiel stemhokje.

Uiteindelijk kozen Rotterdammers uit drie finalisten hun favoriet voor het circulaire centrum in de noordrand van Rotterdam: ‘De HER’.

Rotterdam Circulair

In 2050 moet Rotterdam 100% circulair zijn. Het programma Rotterdam Circulair van gemeente Rotterdam zet in op minder consumeren, slimmer met grondstoffen omgaan en materialen langer, beter en opnieuw gebruiken. Sinds 2017 maakt Perron14 deel uit van deze transitie. We denken mee over campagnes en voeren deze uit én zijn verantwoordelijk voor de sociale media en de maandelijkse nieuwsbrief.