Social Football Lab 2020

Social Football Lab 2020

Op donderdag 4 december 2014 organiseerde Perron 14 in opdracht van de gloednieuwe Europese organisatie ‘Social Football Lab 2020’ een conferentiedag in het Sparta stadion Het Kasteel. Op het programma stonden vertegenwoordigers van Europese pioniers uit de wereld van voetbal & samenleving. Denk hierbij aan Celtic FC Foundation, Fan Projekt Borussia Dortmund, FC Barcelona Penyes Mundial, FC United of Manchester en De Betrokken Spartaan.

Het Social Football Lab 2020 is een initiatief van vier Nederlandse en Belgische pioniers op het gebied van voetbalontwikkeling. De sociaal-maatschappelijke impact van voetbal is ongekend. Deze impact wil het team verzilveren door alle in Europa aanwezige kennis en ervaring te bundelen. Het lab, een Europese denktank, zorgt voor kennisoverdracht en competentieontwikkeling. Maatwerk ondersteuning bij het realiseren van publiek-private samenwerking. Training en coaching. Wetenschappelijk onderzoek en masterclasses per lidstaat. Zowel professionals als amateurclubs kunnen zich verbinden. De eerder genoemde partijen hebben zich al ingetekend en delen hun kennis en ervaringen met elkaar.

Perron 14 blijft betrokken als partner van Social Football Lab 2020. Houd onze website in de gaten om te zien hoe deze nieuwe Europese organisatie zich ontwikkelt.