Zomeroffensief tegen inbraak

Zomeroffensief tegen inbraak

De zomer is begonnen en dat betekent dat veel Rotterdammers naar het park, strand of op vakantie gaan. Om inbraken te voorkomen bedacht Perron 14 in opdracht van de gemeente Rotterdam een nieuwe ’s zomerse voorlichtingsactie.

Het zomeroffensief ging op zaterdag 13 juni van start in Bloemhof. Tot en met eind juli zijn er speciale informatieteams ook actief in Bospolder-Tussendijken, Hordijkerveld, Kralingen-West, Zevenkamp en Vreewijk. Bij supermarkten, in parken en op andere druk bezochte plekken geven zij bewoners op ludieke wijze vijf praktische preventietips.

  1. Doe ramen en deuren op slot, ook als u maar even weg bent
  2. Op vakantie? Vraag uw buren op te letten
  3. Zet niet op Social Media dat u op vakantie bent
  4. Leg waardevolle spullen altijd uit het zicht en berg ze tijdens vakantie veilig op
  5. Zet ladders en vuilcontainers vast en niet tegen de gevel.

Factor #Inbraakvrij
Met de vijf preventietips is inbraak in veel gevallen te voorkomen. De toepassing ervan zou daarom net zo vanzelfsprekend moeten zijn als het insmeren met zonnebrand als de zon schijnt. Vandaar ook de boodschap: ‘Zomer in Rotterdam: bescherm je huid, bescherm je huis. Logisch toch?’ Aan de hand van de preventietips kan iedere Rotterdammer bovendien heel gemakkelijk testen hoe hoog hun Factor #inbraakvrij is.

Wegens succes uitgebreid
Het zomeroffensief komt voort uit de succesvolle door Perron 14 ontwikkelde huis-aan-huis aanpak die in 2014 tot begin dit jaar plaatsvond. Rotterdamse Stadswachten bezochten bewoners 13 Rotterdamse wijken met een totaal bereik van maar liefst 74.000 mensen. De aanpak inbraakpreventie is in opdracht van burgemeester Aboutaleb.